Stad zoekt dichter

Stel je kandidaat!

Word jij lyrisch van sommige gebeurtenissen en plaatsen in onze stad? Kriebelt het om in je pen te kruipen en heb je creatieve ideeën om deze schrijfsels tot bij elke Turnhoutenaar te brengen? Ben je bovendien van Turnhout of heb je een duidelijke band met onze stad? Dan zoeken we jou!

Het initiatief laat zoveel mogelijk ruimte voor dichterlijke vrijheid en creatieve acties. De bibliotheek ondersteunt de stadsdichter om de stadsgedichten op een creatieve manier in de stad tot uiting te brengen.

Bij ‘creatieve acties’ kan je denken aan de gedichten vermomd als parkeerboetes die Wim Paeshuyse onder de ruitenwissers van honderden auto’s stak. Of het stadsgedicht van 5 km dat Tom Driesen op de Turnhoutse stoepen losliet.

parkeergedicht stadsdichter

De voorwaarden en procedure…

Kandidaat-stadsdichters wonen in Turnhout of hebben een duidelijke band met de stad. Er zijn geen strenge reglementen of ellenlange selectieprocedures. Mail je kandidatuur met motivatie (waarom wil jij stadsdichter worden en wat zijn jouw plannen in en met onze stad?) en drie gedichten voor 1 maart 2021 naar stadsdichterturnhout@gmail.com.

Een jury – bestaande uit een afgevaardigde van Collectief Dichterbij, docent Dieter Brusselaers van SAMWD, de eerste stadsdichter Wim Paeshuyse en journalist, auteur en Turnhout Leest-initiatiefnemer Karl Van den Broeck – buigt zich vervolgens over de inzendingen.

De eerste actie van de nieuwe stadsdichter wordt bekend gemaakt tijdens het openingsfeest van de bibliotheek in mei 2021.

stadsdichter aan ranonkel