Artiesten

Artiesten

Dorien De Vylder

Vaste Gast op vele van onze podia. In de automaat en gastoptredens. Ze is het lid dat we nooit hadden.  We waren bij haar eerste optreden op Alles kan in Gent. Vorig jaar won ze SOET. In afwachting van haar nieuwe blog deze video.

 Akim A J Willems

Auteur/ Performakimer / kunstenaar.  Geboren in Turnhout en uitgeweken naar Bornem waar hij dorpsdichter is.  Hij stond op Poëzie aan de sloot en is sindsdien vaste gast, zo was hij onder andere één van de 8 van de poëzie.  Hij is een duizendpoot met een ruig kantje. Hij is als de plezante nonkel die we nooit hadden.

 Jef Louisa Versmissen

Toen collectief dicjef LVhterbij nog pampers aanhad stond hij al op Lowlands voor  een legendarische poëzie battle België Nederland.  Hij is al jaren een vaste waarde in het kempische en Belgische poëzielandschap. Hij is de bezieler van Kollektief Maksimaal waar Wim Paeshuyse in de begindagen van het collectief terecht kwam. Hij is al die jaren een mentor geweest voor het collectief. Hij deelde zijn know how, zijn podia in Herentals waren een plaats waar velen van ons konden groeien en eerste stappen hebben gezet. En daarom ook de papa die we nooit gehad hebben.

JVDB

Debuteerde op Poëzie aan de sloot 1 en maakte sindsdien flink naam in de muziekwereld.  Hij stond bij ons op sprekende ezels, trad mee op in de gevangenis, en op poëzie in’t pand,…

Als gitarist bij Stjvdbeve Bailey XL timmert hij al enkele jaren aan een stevige reputatie in de Vlaamse en Nederlandse folkwereld. Ook rocktrio Video Volta durft de grenzen van de hoofstad der Kempen al eens over te steken. In mei 2011 wonnen ze “De Vedette” in Gent, wat leidde tot enkele mooie optredens
in de muziekgrootstad (Boomtown, Student Kick-Off).

In zijn solowerk combineert JVDB het beste uit deze twee werelden. Hij brengt traditionele songs en eigen nummers waarin zijn folkroots duidelijk naar voren komen, maar ook elektrische instrumenten en een beetje experiment worden niet geschuwd.  Hij is dan ook de broer die we nooit hadden.

 Danny Smolders

Van zijn tijd datDanny hij vaste gast was bij Hallo Houtekiet op Studio Brussel is Danny een graag gezien dichter op vele podia. Hij was op talloze optredens van CODI en werkte mee aan diverse projecten. Hij is de rocker die altijd bescheiden en lief bleef. Hij is dan ook de… Danny smolders die we nooit hadden.